6 februari bocciatoernooi voor 3 mytylscholen

Boccia.nl  |  01-02-2017
Boccia-toernooi
 
Sinds 2010 organiseert mytylschool Ulingshof een boccia-toernooi voor de mytylscholen Valkenburg, Son en Venlo. Dit in samenwerking met de sportcombinatie-functionaris van de gemeente Venlo en de boccia-vereniging.
De mytylscholen organiseren al jaren onderling toernooien voor elkaar. Daar er voor de jongeren met een meervoudige beperking nog niet echt een toernooi georganiseerd werd, heeft Ulingshof besloten om in 2010 het boccia-toernooi op zich te nemen, voor die leerlingen die bij de andere toernooien buiten de boot vallen.
Boccia is een spel waar iedereen op zijn eigen niveau en met zijn eigen specifieke beperking aan mee kan doen. Ideaal dus voor vele leerlingen die op de mytylschool zitten.
Het toernooi wordt gehouden in de ( inmiddels)  nieuwe sporthal in Velden. Hier komen alle leerlingen van de 3 scholen tezamen om tegen elkaar te spelen. Op deze manier spelen ze niet alleen met hun schoolgenoten, maar ontmoeten ze ook  leerlingen van de andere scholen.
Uit ervaring blijkt dat het toernooi goed aanslaat en het een leerzame en sportieve dag  voor de leerlingen is. De leerlingen verheugen zich al dagen, zo niet weken van te voren op dit toernooi.
Op het einde van het toernooi krijgen alle deelnemende leerlingen een herinnering in de vorm van een medaille.
De boccia-vereniging ondersteunt het toernooi door scheidsrechters te leveren op vrijwillige basis. Zij zorgen ervoor dat alle wedstrijden sportief en eerlijk verlopen. Doordat er op elk veld een echte boccia-scheidsrechter aanwezig is, kunnen de begeleiders van de leerlingen zich volledig richten op de verzorging en begeleiding van hen.
De gemeente Venlo zorgt voor een financiële bijdrage in de vorm van o.a . de huur van de sporthal en het busvervoer van de leerlingen van onze school. Op deze manier is het voor Ulingshof ook financieel haalbaar om dit toernooi te organiseren. 
 
Maandag 6 februari a.s. zal het 7e toernooi plaats vinden. In totaal zullen 15 teams het tegen elkaar opnemen. We hopen weer op een sportief en gezellig toernooi, net als voorgaande jaren.
 
Door:    Annette van Kleef, sportagoog Onderwijsgroep Buitengewoon.
 
Officials van ASV Vizier Beneden-Leeuwen,  SvG Den Bosch,  boccia Roermond e.o. en wedstrijdsecretariaat boccia GSN zijn aanwezig om deze leerlingen een sportief en gezellig toernooi aan te bieden.
 

Overzicht nieuws