Verrassende winnaars in Leidschendam

Boccia.nl  |  14-02-2017
Verrassende winnaars in Leidschendam Een groot aantal spelers en begeleiding trotseerde de sneeuw en de gladheid om de wedstrijden op de vijfde wedstrijddag, georganiseerd door ISV De Kameleon te Den Haag in sporthal De Tas te spelen.
's Morgens voor 09.30 uur had hoofdscheidsrechter Wim van Klink tezamen met enkele leden van ISV De Kameleon de heerlijk verwarmde sporthal met 9 bocciavelden uitgelijnd met het penalty-vak (nieuwe regel sinds januari 2017).
Niet alle wedstrijden konden gespeeld worden, omdat er spelers afwezig waren wegens griep, ziekte of de slechte weersomstandigheden. In de BISFed B-divisie kon zelfs geen enkele wedstrijd gespeeld worden. De wedstrijden die vandaag bij de Wedstrijdsport niet gespeeld zijn, zijn alle verloren verklaard: BISFed A-divisie met 10-0, BISFed B-divisie met 6-0 en Open klasse met 9-0.
De aanwezige B-divisiespelers hebben optimaal getraind op de nieuwe spelregel: het werpen van strafballen in een vak van 25 bij 25 cm op een afstand van 5 meter.
Marie-Claire gaf voor aanvang van het toernooi de aanwezige officials een toelichting op de gewijzigde spelregels, m.n. de speelwijze voor BC3-spelers en sportassistenten en de procedure t.a.v. het werpen van een strafbal in het penalty-vak.
Om 10.00 uur begonnen de eerste wedstrijden bij de competitiespelers en de volgende ronde wedstrijden voor de recreanten gevorderden en deelnemers aan het kennismakingstoernooi. Heel geconcentreerd werden de ballen geworpen, verschillende wedstrijden eindigden gelijk. De begeleiders van de verenigingen hadden onderling goed contact en gaven elkaar tips over aanpak van trainingen.
Verrassend, dat beide spelers die in oktober jl. waren begonnen met boccia bij hun vereniging de finale speelden. De moeder en twee zussen van de in juli jl. overleden Bianca Leroy genoten met volle teugen van de wedstrijdverrichtingen van Kimberly, Ron, Rick en Paul in de finalewedstrijden.  Vol trots reikten zij de prijzen om 5 uur uit aan de winnaars. (zie foto)
Spelers die vermeld mogen worden in de Top 5 bij ISV De Kameleon zijn: 
Paul Ros, Rick den Hollander, Bert Van Dyck, Henk Fleuren en Patrick van Klink.
Gefeliciteerd, heren!
De uitslagen en standen van de Wedstrijdsport zijn te downloaden bij Competitie,
de uitslag en hier voor de stand Recreanten Gevorderden Najaarsreeks:  en voor alle uitslagen en eindstand van het kennismakingstoernooi: ook hier.
Wedstrijdorganisatie ziet terug op een mooie en geslaagde wedstrijddag, ISV De Kameleon bedankt voor de goede organisatie.
 

Overzicht nieuws