Boccia samen met de Cruyff Foundation op de Supportbeurs!

Boccia.nl  |  25-05-2018
Boccia samen met de Cruyff Foundation op de Supportbeurs! Iedereen moet kunnen sporten. Dus ook iedereen met een beperking! Beweging zorgt dat je fitter wordt, maar het is ook goed voor je sociale ontwikkeling. De Johan Cruyff Foundation zet in samenwerking met de Esther Vergeer Foundation het mobiele Cruyff Court in als podium voor aangepast sporten tijdens Support 2018. Bezoekers kunnen op het Cruyff Court mee doen aan de sport clinics van rolstoelrugby, tafeltennis, rolstoelhockey, framevoetbal, boccia, rolstoeltennis, rolstoelbasketbal, badminton, zitvolleybal én rolstoelschermen. Ben jij op de Supportbeurs te vinden en wil jij weten welke sport goed bij jou past? Doe mee aan één van onze clinics! De sport clinics op het mobiele Cruyff Court zijn een initiatief van de Cruyff Foundation en de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland, de Nederlandse Basketballbond, Nederlandse Tafeltennisbond, Badmintonbond, Nevobo, de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Zo brengen wij samen jeugd vooruit door beweging.


Gehandicaptensport Nederland zal hier ook Boccia clinics organiseren! Want als er een sport is die bewegen voor iedereen mogelijk maakt dan is het Boccia. We laten graag alle bezoekers kennis maken met onze mooie sport. En ook als je al Boccia speelt ben je uiteraard van harte welkom om een balletje te gooien!

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking. – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Het vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. Er worden 17.000 bezoekers verwacht. Voor meer informatie zie de website van Support 2018: https://www.supportbeurs.nl/

Overzicht nieuws