WK Boccia : Center Court, tickets én BBC livestream

Boccia.nl  |  08-08-2018
WK Boccia : Center Court, tickets én BBC livestream Boccia TeamNL is klaar voor hét grootste Boccia toernooi sinds de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro: de Wereldkampioenschappen in Liverpool. Twaalf augustus worden de eerste ballen gegooid en wát een evenement belooft dit te worden! De Britten pakken het groots aan, met een Center Court waar publiek rondom kan zitten en de mogelijkheid voor alle bezoekers om de sport zelf ook uit te proberen op het demo-veld. 

Bovendien kom je zonder toegangskaartje écht niet binnen: iets wat eerder alleen op de Paralympische Spelen zo was. Ook is de BBC van de partij met livestreaming. Kortom: serious business!

Maar dat het een serieuze zaak is wisten Bernd Meints, Judith Bulthuis, Daniel Perez en Barend Drost die allen afreizen naar Liverpool, natuurlijk al. Een WK wordt bij Boccia maar eens in de 4 jaar gehouden en is qua bezetting sterker dan de Paralympische Spelen. Er mogen namelijk meer sporters aan deelnemen. Een WK titel is binnen de Boccia wereld dus minstens zo prestigieus als een Paralympische medaille. 

Nederlandse medaillekansen  

Nederland heeft nog nooit een medaille weten te bemachtigen op een WK en natuurlijk dromen de sporters er stiekem van in Liverpool geschiedenis te schrijven. Maar of dit reeël is? Bondscoach Joep Pelsser is voorzichtig en zegt hierover: "Ik spreek vooraf geen verwachtingen uit over onze eigen prestaties maar ik weet wel dat onze sporters er goed voor staan. We hebben een prima voorbereiding gehad en de prestaties van de afgelopen 2 jaar laten een duidelijk stijgende lijn zien. Dit is zonder twijfel het best voorbereide Nederlands team ooit op een WK." 

Het komt allemaal aan op een paar cruciale ballen in wedstrijden, die vanaf de poulefase erg pittig zullen zijn. Boccia is geen kleine sport meer, de top wordt breder en breder en het is vooraf erg moeilijk te voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen. Het gaat echt om de vorm van het moment! 

Wedstrijdprogramma

Zondag 12 augustus begint de poulefase van het individuele toernooi en op woensdag 15 augustus zullen de finales gespeeld worden. Hierna volgt het teamtoernooi dat start op donderdag 16 augustus en eindigt op zaterdag 18 augustus. Voor meer informatie, kijk op de toernooiwebsite: https://www.bisfed2018worldboccia.com/

Livestream bij BBC Sport

Wil je het team volgen? Dat kan via Facebook Instagram en Twitter. Bovendien verzorgt de organisatie zelf een Livestream via de BBC Sport website

 

Overzicht nieuws