TeamNL BocciaDe leden van BocciaTeamNL. v.l.n.r. Daniel Perez, Judith Bulthuis, Barend Drost, Nick Peeters, Bernd Meints. Marco Dekker staat niet op deze foto

Bij Boccia TeamNL trainen de beste boccia spelers van Nederland. Met ondersteuning van Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Topsport Amsterdam kunnen ze zich binnen een fulltime topsportprogramma voorbereiden op EK’s, WK’s en natuurlijk de Paralympische Spelen van Tokio 2020.

Voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 kwalificeerde BocciaTeamNL zich voor het eerst in de geschiedenis. Daniel Perez deed daar individueel nog een schepje bovenop door meteen ook de allereerste Paralympische medaille te veroveren: zilver!

Jarenlang trainde het team in Groesbeek, de plek waar boccia in Nederland groot is geworden. Op dit moment wordt er nog twee dagen in Groesbeek getraind, de rest van de tijd is dit in Amsterdam. In de nabije toekomst zal het team volledig onder de vlag van Topsport Amsterdam gaan trainen, waarmee een grote stap in de professionalisering van de sport wordt gezet!

Ben jij ambitieus en denk je over voldoende talenten te beschikken om te internationale top te kunnen halen? Neem dan contact met ons op via boccia@gehandicaptensport.nl of rechtstreeks met de bondscoach via j,pelsser@gehandicaptensport.nl. Wij helpen je graag verder in je ontwikkeling!

De leden van Boccia TeamNL (klik voor meer informatie per sporter):